A probiotikumok előnyei, szedése

A “jó baktériumok” segíthetnek az egészséges embereknek, de alkalmazása nem minden esetben és nem mindenkinek ajánlott. A probiotikumok olyan “jó” baktériumok, amelyekről azt állítják, hogy segítenek az emésztőrendszer egészségének megőrzésében és az immunrendszer erősítésében.

Szedheti őket étrend-kiegészítőben, vagy táplálékforrásból, például joghurtból. De vajon érdemes-e? Bizonyos esetekben hasznosak lehetnek, de még több tanulmányra van szükségünk, hogy megtudjuk, biztonságosak és hatékonyak-e és mikor az idősebb felnőttek számára.

A probiotikumok előnyei

Az alsó bélrendszerben lévő mikrobák segítenek az ételek emésztésében, a káros baktériumok elleni küzdelemben és az immunrendszer szabályozásában. Néha azonban a mikrobák egyensúlya megbomlik, ami hasmenéshez és más egészségügyi problémákhoz vezet.

Amikor a bélrendszer egyensúlya felborul, és bizonyos baktériumok egészségtelen szintje felborul, a probiotikumok segíthetnek az egyensúly helyreállításában. Kimutatták, hogy védőanyagokat választanak ki, amelyek bekapcsolhatják az immunrendszert, és megakadályozhatják, hogy a kórokozók megtelepedjenek és súlyos betegségeket okozzanak. De még mindig tanuljuk, hogy megértsük, hogyan segíthetik elő a probiotikumok az egészséget.

Hogyan vegyek be probiotikumot: étkezés előtt vagy után?

A savval bevont probiotikumok étkezéstől függetlenül bármikor bevehetők. A probiotikum bevonata megvédi azt a gyomor savas környezetétől, így az rendeltetésszerűen hasznosul.

Por, szuszpenzió vagy kristályok alkalmazása esetén a legjobb, ha ezt a probiotikumot elegendő zsírtartalmú étellel együtt, vagy ilyen élelmiszerek fogyasztása előtt veszi be.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s